כיצד לבחור מעצבת פנים

סוף סוף רכשתם בית, או שאתם עומדים לפני שיפוץ, והפעם אתם רוצים "לעשות את זה כמו שצריך".
החלטתם להיעזר במעצבת פנים. מה עושים?
ההיצע גדול, ואתם צריכים לבחור את ה-אחת. 
מה לשאול? לאן ללכת? מה לברר? או בקיצור – איך מקבלים את ההחלטה הטובה ביותר ובוחרים במעצבת הפנים, שבאמת תוכל לשדרג לכם את הבית בדיוק כמו שחלמתם.

קבלו את רשימת הנקודות עליהן חשוב שתתנו את הדעת בדרך לבחירת מעצבת הפנים שלכם:

  1. מה כוללת הצעת המחיר – האם ישנן הגבלות כלשהן במספר הסקיצות או בתוכניות בהצעת המחיר. האם התמחור הוא לפי שעה או תמחור גלובלי? האם הצעת המחיר "רזה" בהתחלה והמחיר עולה בהדרגה תוך כדי העבודה, או שההצעה כוללת הכל והמחיר לא משתנה יחד עם התקדמות העבודה?
  2. המלצות – חשוב לבקש לדבר עם לקוחות שסיימו. לקרוא חוות דעת. להתרשם. אם המעצבת מסכימה, נסו אתם לבחור את הלקוחות איתם תדברו ולא שיכתיבו לכם עם מי לדבר.
    נקודות שכדאי לברר בשיחה: האם שביעות הרצון גבוהה? האם עמדו בזמנים? האם היתה הקשבה לצרכים? האם הרעיונות שהוצעו התאימו לאורח החיים? האם היתה מסגרת תקציב והאם עמדו בה?
  3. מקום ההכשרה – מאחר והענף אינו מאופיין בתקנים מסוימים, "מעצבת פנים" יכולה להיקרא כל מי שיש לה כישרון לדבר, מישהי שלמדה קורס ערב פעם בשבוע במשך חצי שנה, מי שסיימה זה עתה לימודי 4 שנים לתואר ראשון ופחות מנוסה בפרקטיקה, ומי שלמדה במכללה/מוסד שמכשיר מעצבי פנים מהסוג שלומדים בו יותר משעתיים בשבוע.
    בדרך כלל, יש הלימה גבוהה בין מקום ההכשרה לבין איכות תכניות העבודה שמופקות. ובסופו של דבר, הביצוע נעשה על פי תכניות העבודה. ביצוע טוב הוא כזה שנעשה בפעם אחת, לפי התכניות, עם שביעות רצון של הלקוחות.
  4. מיקסום התמורה לכסף שלכם – בדקו אם מעצבת הפנים שלכם מוזילה עבורכם עלויות ברכישה, והאם היא מוציאה את המיטב עבורכם מכל רכישה מבחינת יחס העלות לתועלת.
  5. נסיון – מאוד חשוב לבדוק מהו נסיון העבודה של המעצבת מול קבלני השיפוצים בשטח. האם היא תהיה מסוגלת לומר לשיפוצניק "תפרק" מבלי להתמוטט? האם תעמוד על כך? עד כמה היא קפדנית? עד כמה היא זורמת? ומה מתאים לכם? מישהי שתהיה דידקטית וקפדנית מאד, או אחת שגם יודעת לזרום ולהתפשר פה ושם?
  6. אופי הליווי המקצועי – עד כמה מתאים לכם מעצבת פנים צמודה. יש כאלו שלא זזים מילימטר בלי ליווי של מעצבת פנים, ויש כאלו שזה מעצבן אותם קצת והם רוצים גם לעשות דברים בעצמם ולבחור לבד. איזה סגנון של מעצבת פנים מתאים לכם? ואם אתם מאלו המעדיפים ליווי צמוד יותר – האם המעצבת מסוגלת לתת לכם את זה?
  7. הקשבה לצרכיכם – כשאתם נפגשים עם המעצבת, נסו להתרשם עד כמה היא יודעת להקשיב לכם. באמת להקשיב. בלי לשפוט, לבקר או לחנך. מבלי להתווכח ולציין "אני אוהבת ככה וככה".
  8. סגנון וטעם אישי – האם מעצבת הפנים מכתיבה את הטעם/סגנון שלה על הבית שלכם, או שהיא יודעת להתאים לכם את הבית "שלכם"? בעיצוב פנים ישנן שתי אסכולות: האחת, מעצבי פנים עם סגנון מובהק – מי שאוהב וזה מתאים לו – מתקבל בשמחה ויש כימיה ועבודה נהדרת. ומי שלא מתאים – לא מוצא את עצמו. האסכולה השניה היא של מעצבי פנים שהולכים עם טעם/סגנון הלקוחות, ושיודעים שבסופו של דבר הלקוחות הם שיגורו בבית ולא הם.
  9. זמינות – ודאו עם מעצבת הפנים שלכם עד כמה היא יכולה להיות זמינה עבורכם במהלך הפרויקט. האם הלו"ז שלה מתאים לזה שלכם? האם היא עמוסה מידי? פנויה מידי?
  10. הנדסת אנוש – כדי שבאמת יהיה לכם נוח בבית שלכם, שכל הדלתות יפתחו ולא יתנגשו, ושהמעברים לא יהיו צפופים מידי, חשוב לבדוק שמעצבת הפנים שלכם בקיאה בהנדסת אנוש – תחום שמכיל את כל המידות שסובבות את גוף האדם בהתנהלות בחלל כלשהו. בשיחות עם לקוחות שסיימו כדאי לשאול "האם נוח לכם לגור בבית אותו X תכננה?"
  11. הדמיות והמחשות – אם אתם מתקשים להבין תכנית משורטטת ומלאה בכל מיני סימנים, אתם יכולים להרגיש עם זה טוב – אתם בחברה טובה. כ-85% מהאנשים מתקשים להבין תכניות משורטטות, אבל לא תמיד נעים להודות בזה או לשאול מה בעצם יש שם. ישנם היום כל מיני אמצעי המחשה, במגוון מחירים. בררו עם מעצבת הפנים שלכם מהן הדרכים שלה להמחיש את התכניות. יש כאלו שמדגימים פיזית, יש כאלו שיתנו לכם קובץ לקריאה בתוכנה שמדגימה ועוד. האפשרויות הן רבות, והמכנה המשותף לכולן הוא שהדמיה = זמן, וזמן = כסף.
  12. מחיר – המחיר בסופו של יום כן משקף טיב עבודה. מדובר בענף שבו קשה באמת להשוות מחירים. עם זאת, כל מה שציינתי לעיל מרכיב את המחיר. חשוב לברר האם אתם מקבלים בדיוק אותו הדבר תמורת הסכום המבוקש, והאם המחיר שקיבלתם הוא סגור וסופי. יש כאלו שיציעו מחיר נמוך ויגבו עמלות מכל בעל מקצוע בדרך, והוא מצידו יגלגל את העמלות עליכם, כך שבעצם תשלמו סכום גבוה יותר אבל ב"טיפין טיפין". אחרים יגבו סכום גבוה יותר בהתחלה, אבל בהמשך יתנו את מלוא התמורה ותשומת הלב, בלי להפתיע אתכם חדשות לבקרים בהוצאות נוספות וחריגה מהתקציב.

לסיכום:
הכימיה והאינטואיציה שלכם חשובה.
אם יש חיבור, מצויין. לכו על זה.

והכי חשוב: שיהיה המון בהצלחה !

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support