תליית תמונות בבית

במזל טוב עברתם לבית החדש או שהחלטתם על הום סטיילינג, סוג של רענון של הבית, על כל המשתמע מכך. אחד הדברים החשובים ביצירת המראה החדש והאווירה בבית הוא שלב תליית התמונות. 
הרבה פעמים התמונות קיימות, ותולים אותן שוב בבית החד
לא תמיד זה נכון. הן מבחינת גודל התמונה והן מבחינת הצבעים או ההתאמה לסגנון הבית החדש.
מומלץ לבחון שוב את כל התמונות, לסנן ואולי אף לרכוש חדשות.

להלן מספר עקרונות בסיסיים לתליית תמונות:

סגנון התמונות: לא חייב להיות קשור לסגנון העיצוב, כדאי יותר שיתאים מבחינת הצבעים והגודל של התמונה. כלומר, גם בבית בסגנון קו מודרני, ניתן לתלות תמונות ריאליסטיות עם פרטים קטנים.

מסגרות: יש אסכולה שאומרת מסגרות באותו הגוון, מידות שונות.
ויש אסכולה הפוכה: מסגרות בצבעים שונים, באותו הגודל.
האסכולה השלישית מדגישה את התמונות בקיר מסוים, כל מסגרת יכולה להיות שונה הן הצבע והן בגודל או בצורה.

מיקום התמונות: תמונות הן מקור צבע או אלמנט הדגשה. לכן נמקם אותן על קירות אותם נרצה להדגיש. הקירות הללו הם לרוב מאחורי ספה, בסוף מסדרון, קיר אחד בפינת האוכל, קיר במבואה, מאחורי מיטה.

להיפרד מסטים: במשך שנים, הסברה הרווחת היתה שכדאי שתהיה "התאמה בסטים". בתליית תמונות, למשל, מסגרת זהה לכל התמונות בבית. ובכן, חשוב שהמסגרת תתאים לתמונה עצמה ולאו דווקא לזו שלידה. כדאי לבחור צבע אחד דומיננטי בתמונה, או שיוצא ממנה, והוא יהיה צבע המסגרת.

מיון לפי נושא: יש האוהבים לתלות זו לצד זו תמונות נוף, או תמונות מופשטות, או תמונות ריאליסטיות.

מיון לפי צבעים: יש הטוענים שכדאי להתאים את הצבעים שמופיעים בתמונה לצבעים של אביזרים אחרים בחלל, ו"לקשור" אותם יחדיו למכלול עיצובי שלם.

תמונות "תוצרת בית": הכוונה לתמונות שצולמו על ידי בני הבית וכוללים חוויות משפחתיות. מומלץ למקמן על קיר של מדרגות בבתים או במסדרון שמוביל לחדרי השינה.
הרעיון הוא לתלות מינימום 25 תמונות מסודרות כביכול בצורה "אקראית" (יש לתכנן בקפידה את סדר התליה מראש).

ניתן לרכוש מסגרות זהות בגודלן ובצבען ולשבץ בהן את התמונות. חלקן יהיו אופקיות וחלקן אנכיות. ניתן לרכוש מסגרות בגודל קבוע אבל צבעי המסגרות יהיו שונים. ואפשר לרכוש מסגרת גדולה אחת ובתוכה לשבץ את כל התמונות כקולאז'. מומלץ להניח על הרצפה את התמונות, לבחור את סדר העמדתן, ורק לאחר מכן לתלות על הקיר או לתכנן מראש את הסכמה לתליית התמונות.
למשל: אם יש תמונות או ציורים שמציירים בעלי הבית, כדאי לקנות מסגרות זהות בצבע (לא תמיד בגודל) ולמסגר את הציורים. גם כאן, כדאי לסדר בצורה כביכול "אקראית" (אך מתוכננת היטב).

סימטרי מול א-סימטרי: הסברה הרווחת והדרך הקלה לתלות תמונות היא על ידי יצירת סימטריה, למשל, תמונות זהות בגודלן משני צידי החלון. למעשה ניתן ליצור א-סימטריה בצורה קלה יחסית: לבחור לצד ימין תמונה מוארכת ולצד שמאל שלוש תמונות מלבניות, קטנות יותר. הסוד הוא לשמור על קו עליון זהה בצד ימין ובצד שמאל, ועל קו תחתון זהה בשני הצדדים.

תמונות לפי מיקומים בבית:

חדרי ילדים: חדרי ילדים מאופיינים בצבעוניות רבה ובהרבה פריטים. כדי להקל עליהם עם המרחק של התקרה, הרבה פעמים מופיע "בורדר" – פס קישוטי בגובה 1.20 לערך, החוצה את החדר לשניים. למעט פס הקישוט הזה, הייתי מאפשרת לילדים לתלות בחדרם את הציורים שלהם.
מספיק לארגן להם חוט מוצמד לקיר שעליו אטבים קטנים, עליהם ניתן  להציג תצוגה מזדמנת ומשתנה של היצירות שלהם.

חדר שינה הורים: בגב המיטה או מול המיטה.
בגב המיטה רצוי תמונה "יציבה", כזו שניתן "להישען" עליה מבחינה רעיונית, מבחינת התוכן שלה. חשוב בעיקר בהיבט של זרימת האנרגיה בחדר ושמירה על האיזון.
מול המיטה מומלץ לתלות תמונה שנותנת לנו השראה. תמונה שנעים להירדם איתה ולהתעורר איתה.

מסדרון / קיר מדרגות: מתאימות תמונות משפחתיות.

מבואה: תמונה יפה ומרשימה.

אזור הציבורי (פינת אוכל, סלון): משהו שיתאים לעיצוב הכולל של הבית.

מטבח: אפשר או תמונה שקשורה לאוכל, או בהפוך, בתמונת אמנות מרשימה שהצבעים שבה משתלבים עם המטבח. שניהם יכולים להתאים.

שונות / אלמנטים נוספים:  אפשר לשלב אלמנטים על קיר, שהם לאו דווקא תמונה כגון: זכוכית מקושטת, טפט, אפקט צבע, או כל דבר אחר שיעזור לתרום לאווירה של הבית.

מומלץ להשתמש בתליית תמונה כדי להסתיר ארון חשמל / תקשורת / מזגן. במקרה זה, כדאי להשתמש בתמונה מקנבס או מרשת לולים, כלומר מחומר קל, עם דפנות בצדדים, כדי להסתיר את מה שרוצים להסתיר.

לסיכום:
ניתן לומר שגם בתחום תליית התמונות יש שפע ומגוון, כך ש"הכל אפשרי".
לכל חלל ניתן להתאים מגוון סגנונות ורעיונות, כך שאין גבול ליצירתיות.
הכי חשוב: שתאהבו את התמונות ותתחברו אליהן.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support